Trompe L oeil - udførelse af illusionsmaleri

Kort fortalt

Deltagerne kan udføre enkle nye opgaver, samt reparationsopgaver indenfor illusionsmalings teknikken: Trompe L´oeil.

Hold

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
45880 - Trompe L oeil - udførelse af illusionsmaleri

Målgruppe: Erhvervsuddannede malere og andre med tilsvarende viden og kvalifikationer.

Beskrivelse: Deltagerne kan anvende rumlige dekorative elementer til at udføre enkle nye opgaver, samt reparations opgaver indenfor illusionsmalings teknikken Trompe L´oeil. På baggrund af en viden om de forskellige stilperioders karakteristika indenfor vægdekorationernes farveudtryk og maletekniske kendetegn, kan deltagerne udføre nye og reparere eksisterende ornamentik og trompe l´oeil illusionsmalerier.

Deltagerne opnår færdigheder i grundlæggende frihåndstegning hvad angår fremstilling af enkle relief motiver i lys og skygge og de kan anvende de perspektiviske regler i udførelsen af forskellige illusionsmalerier.

Deltagerne kan kopiere og fremstille en Grisaille (reliefmønster i monokrome farver).

Deltagerne kan sammensætte de nødvendige elementer der anvendes til fremstillingen af en ”ægte” Trompe L´oeil.

Deltagerne kan tilberede og anvende, såvel laserende som dækkende malematerialer ud fra en viden om bindemidler, pigmenter og hjælpestoffer, anvendt i et givent dekorationsmaleri. De kan vælge og anvende det korrekte værktøj og de hjælpemidler, som passer til den enkelte opgave.

Deltagerne kan i forbindelse med udførelsen af en konkret opgave i Trompe L´oeil og Grisaille teknik, omsætte og anvende kendskab til den danske, såvel som udenlandske tradition indenfor illusionsmaleriet.

Deltagerne kan vejlede og afgøre om det er hensigtsmæssigt at udføre et illusionsmaleri og de kan under hensyntagen til det sted på en bygning hvor illusionen skal udføres og den overfladestruktur der forefindes, kvalitetsmæssigt udføre en given opgave, hvor der er taget det lovgivningsmæssige korrekte hensyn til sikkerhed og arbejdsmiljø.

Fagnummer: 45880 Trompe L oeil - udførelse af illusionsmaleri Varighed 10 dage AMU-pris: DKK 2.080,00 Uden for målgruppe: DKK 9.353,00