Køleteknik, klargøring og idriftsættelse

Kort fortalt

Den grønne omstilling betyder øget efterspørgsel på vedvarende energikilder som varmepumper, der drives af kølemiddel, samtidig med, at der fortsat er et behov for etablering af mindre køleanlæg. På kurset lærer du at udføre indeslutningen med hensyn til klargøring, aftapning, påfyldning og returnering af kølemiddel samt tæthedsprøvning. Derudover kan du udføre lækagekontrol og styrketest. Du kan udføre korrekt dokumentation for opstart og idriftsættelse og har kendskab til de sikkerhedsmæssige og miljømæssige aspekter, der er i forbindelse med arbejde på indeslutninger indeholdende flourholdige kølemidler (HFC-transmissionsmidler) inden for gældende lovgivning, Kurset afsluttes med prøven til den lovpligtige autorisation, der skal til for at arbejde med visse fluorholdige kølemidler (F-gas) op til en kølemiddelfyldning på 2,5 kg (kategori II kølecertifikat).Søgeord: grøn omstilling, energioptimering, køleteknik, kølesystem

Hold

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
40855 - Køleteknik, klargøring og idriftsættelse

Målgruppe: Uddannelsen er udviklet til faglærte og tilsvarende målgrupper, der i deres job har brug for kompetencer inden for køleteknik, klargøring og idriftsættelse, og som har gennemført uddannelsen 47139 Køle- fryse- komfortanlæg grundlæggende og 47140 Køle- fryse- komfortanlæg optimering og eftersyn med tilfredsstillende resultat - eller har tilsvarende forudsætninger.

Beskrivelse: Deltageren kan udføre indeslutningen med hensyn til klargøring, aftapning, påfyldning og returnering af kølemiddel samt tæthedsprøvning. Derudover kan deltageren udføre lækagekontrol og styrketest.
Deltageren kan udføre hårdlodning på køleanlæg og udføre korrekt dokumentation for opstart og idriftsættelse.
Deltageren har kendskab til de sikkerhedsmæssige aspekter såvel som de miljømæssige aspekter med særlig fokus på den drivhuseffekt, der er i forbindelse med arbejde på indeslutninger indeholdende flourholdige kølemidler (HFC-transmissionsmidler), samt relevant lovgivning på området.
Deltageren er efter kurset berettiget til at tage relevante test i forbindelse med den lovpligtige autorisation, der skal til for at arbejde med visse fluorholdige kølemidler (F-gas) op til en kølemiddelfyldning på 2,5kg.

Fagnummer: 40855 Køleteknik, klargøring og idriftsættelse Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 624,00 Uden for målgruppe: DKK 2.595,70