CNC 2 Grundlæggende CNC teknik

CNC 2 Grundlæggende CNC teknik
Fagnummer 44194

Fremføring og overflade, træ

Varighed: 1 dag
AMU-pris: Kr. 124,00
Uden for målgruppe: Kr. 790,00
Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod personer der arbejder inden for jobområdet. Deltagerne kan anvende matematiske formler og tabeller til beregning og dokumentation af korrekt fremføringshastighed og antal skær på værktøjer i forhold til ønsket overfladekvalitet. Deltagerne kender til forholdet mellem værktøjers diameter, omdrejningstal og antal skær samt emnets fremføringshastighed i forhold til overfladekvalitet og værktøjers standtid.
Deltagerne kan anvende formler og tabeller for beregning af tandlukkevolumen og GFI-værdier og kan endvidere foretage kvalitetskontrol af det færdige arbejde samt sammenligne bearbejdningskvaliteten med de teoretiske beregninger af overfladekvaliteten.
Deltagerne har kendskab til værktøjsnormen EN 847-1 og kan forstå sammenhængen imellem værktøjets udformning og den maskintype værktøjet skal anvendes på.
Fagnummer 44257

CNC - programmering fra CAD til CAM 2D

Varighed: 3 dage
AMU-pris: Kr. 372,00
Uden for målgruppe: Kr. 2.278,45
Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod personer der arbejder inden for jobområdet. Deltageren kan ved hjælp af CAD/CAM udføre et helt arbejdsforløb CAD–CAM–CNC inden for træindustriens område.
Deltageren kan anvende CAD-anlæggets menuopbygning og tegnefaciliteter til fremstilling af konturtegninger i 2D og kan arbejde med de mest almindelige formater for udvekslingsfiler samt foretage filudveksling mellem CAD- og CAM-systemer.
Deltageren kan overføre tegninger til CAM-software, vælge postprocessor til aktuel CNC-maskine, vælge værktøj, indlægge værktøjsbaner på tegning, simulere værktøjsbaner i CAM-software.
Deltageren kan anvende CAD/CAM-anlægget på en rationel måde, således at programmeringstiden minimeres.
Deltageren kan dokumentere eget arbejde i form af simulering.


Fagnummer 44898

Skafteværktøjer, træindustri

Varighed: 1 dag
AMU-pris: Kr. 124,00
Uden for målgruppe: Kr. 906,15
Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod personer, der arbejder inden for jobområder, hvor der tiulbydes AMU ¿ uddannelser Deltageren kender forskellige ISO- og HSK-optagelser til CNC-maskinen
Deltageren kan montere skafteværktøjer med lige skaft i værktøjsholdere med klemmetang og omløber samt med Hydro-tilspænding eller Tribos i henhold til den europæiske standard DS/EN 847-2.
Deltageren kender beregnings metoden ”kompenseret fremføringshastighed”
Deltageren kan vælge platter til en given arbejdsopgave og foretage udskiftning af bagplatter og platter fremstillet af HW (ubelagt hårdmetal) og HC (belagt hårdmetal).
Deltagerne kan anvende rensevæsker og olier efter producentens anvisninger og gældende miljølovgivning.
Kursusagent
Modtag en e-mail når der oprettes nye hold på dette kursus!
Herningsholm Erhvervsskole   |   Lillelundvej 21   |   7400 Herning   |   Tlf.: (+45) 7213 4500   |   Fax: (+45) 7213 4999   |   mail@herningsholm.dk   |   Find vej